Nyhed

Her er børnenes favorit-naturoplevelser

Børn klatrer i træer
At finde pinde, bygge huler og klatre i træer er tilsyneladende de mest populære oplevelser i naturen, hvis man spørger børnene selv. Men hvilken oplevelse synes du, at alle børn skal prøve i naturen? Nominer din favorit-naturoplevelse og vær med til at skabe børnenes naturkanon.
Børn Gror i Natur

En rundspørge blandt børnene på Naturens Dag på Skovskolen i Nordsjælland efterlod ingen tvivl: at klatre i træer er det, der hitter mest for børn.

”Det er rigtig sjovt at klatre i høje træer og finde fugleredder, siger Alfred på 8 år, som er til Naturens Dag med sin familie.

Oskar på 7 år har også en favorit - naturoplevelse: ”Jeg kan bedst lide at finde pinde og lege med dem. Det er bare sjovt”

I sidste uge holdt 190.000 børn Naturens Dag ude på landets skoler og dagtilbud. Og

Infografik om børn i naturen

i søndags på selve Naturens Dag tog 60.000 danskere ud i naturen og lavede krible krable aktiviteter, mad over bål, vandring, lystfiskeri og alt muligt andet friluftsliv. Tallet er rekordhøjt, men børn får alt få oplevelser i naturen resten af året, viser flere undersøgelser.

Rosa fra Rouladegade: Alle børn skal smage på naturen
På Skovskolen i Nordsjælland kom mere end 200 børn og voksne med deres bud på, hvilken naturoplevelse, de synes, at alle børn skal have med sig i barndommen i anledningen af Friluftsrådets kampagne Børn Gror i natur.

Rosa fra Rouladegade, der deltog på Naturens Dag på Skovskolen, kom også med sit bud på, hvad alle børn skal prøve i naturen:

”Jeg synes, alle børn skal prøve at lave mad i naturen. Det er lige meget hvad det er, det kan være bage snobrød eller trække hindbær på strå ligesom Pippi gør eller spise bær lige fra buskene. Det at opleve, at det er naturen, der giver os maden og ikke supermarkedet, det er en vigtig oplevelse for børn” siger Rosa fra Rouladegade, der blandt andet lærte at tænde bål uden tændstikker på Naturens Dag. Den populære børnevært mener også, at det er vigtigt, at alle kommer ud og leger i naturen, fordi den opfordrer til andre lege end indendørs rum.

Nominér din favorit-naturoplevelse
Hvilken naturoplevelse synes du, at alle børn skal prøve? Har du et godt minde fra

din barndom eller bare en rigtig god ide til, hvad der er musthave for børn at prøve i naturen, så nominer din oplevelse på www.børngrorinatur.dk. Det kan for eksempel være at sove under åben himmel, at fange en krabbe eller at fare vild i skoven. 

Kampagnen er en del af et projekt under Center for Børn og Natur, som består af Københavns Universitet, Syddansk Universitet, VIA University College og Aarhus Universitet samt Friluftsrådet og er støttet af Nordea-fonden. Centerets vision er, at børn skal 10 procent mere ud i naturen.

Børn vandt præmier fra Junior Grej

Der var præmier fra Junior Grej på højkant på Skovskolen i Nordsjælland til alle dem, som nominerede deres favorit-naturoplevelse. Tre børn vandt præmier ved lodtrækning.

  1. Osvald fra Rudersdal kommune vandt et en startpakke til vandet. Osvald havde nomineret oplevelsen ”at gå ti kilometer”. https://juniorgrej.dk/produkt/startpakke-til-vandet/
  2. Carla Fals vandt en rygsækstol. Carla havde nomineret oplevelsen ”at sove i telt oppe i nogle træer” https://juniorgrej.dk/produkt/abu-garcia-junior-rygsaekstol/
  3. Elisabeth Nielsen vandt en lommelygte til overnatning i naturen. Elisabeth havde nomineret oplevelsen ” at lege på en naturlegeplads med bål” https://juniorgrej.dk/produkt/mini-led-3-1-lommelygte/

Junior Grej sælger tøj og friluftsudstyr til børn og unge, der elsker naturen. Se mere på www.juniorgrej.dk

Barn viner vandsæt på Naturens Dag