Nyhed

Skal børn have lov at bade i havet?

dreng med fiskenet på vej ud i bølgerne ved stranden
Sommervejret trækker os ud til vandet og de fleste forældre synes da også, at deres børn må bade i havet. Alligevel har hvert fjerde barn i Danmark mellem 2 og 15 år ikke prøvet at kaste sig ud i bølgerne.

Skal børn have lov at soppe ved stranden eller hoppe i bølgerne i havet? Det synes langt de fleste forældre, men alligevel er det kun tre ud af fire børn under 15 år der har prøvet at bade i havet - og endnu færre har badet i en sø. Det viser en undersøgelse YouGov netop har lavet for Firluftsrådet. 

"Generelt er danskerne glade for at bade i havet, hvilket er meget naturligt, når vi har så meget kyst med rent badevand, og der kun for de færreste er langt til vandet" siger Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted.

To ud af tre forældre (66 %) til børn mellem 2 og 15 år vil helt sikkert give børn lov til at bade i havet inden for det næste år hvis børnene vil, 22 % vil 'meget sandsynligt' give dem lov. Alligevel er det kun tre ud af fire børn, der har prøvet det. Det er ærgerligt, mener Friluftsrådet, for det er en fantastisk friluftsoplevelse med fuld tryk på sanserne at få det kolde gys, lege med vand, hoppe i bølger, plaske eller svømme mellem småfisk. 

"Relativt mange børn har prøvet at bade i forhold til hvad børnene ellers har prøvet af friluftsaktiviteter i naturen, f.eks. bygge hule eller sejle og flere vil gerne give børnene lov at bade. Vi vil altså gerne have, at vores børn kommer mere ud i naturen, men det er ikke det samme, som at vi prioriterer at tage dem med derud" siger Jan Ejlsted. 

Knapt halvdelen af forældrene vil give sine børn lov til at bade i en sø inden for det næste år hvis børnene vil.

"Det gode sommervejr og weekendens hejsning af Blå Flag på 220 strande er en god anledning til at give sit barn den oplevelse" lyder opfordringen fra Jan Ejlsted til børnefamilierne.